Wateroverlast in straten en kelders

Urk – Op het oude gedeelte van Urk is vrijdagochtend 17 juni flinke wateroverlast ontstaan door een wolkbreuk. Straten stonden blank, kelders en kruipruimtes liepen onder en ook het riool stroomde vol. De brandweer kwam hierdoor meerdere malen in actie. In de Noordoostpolder was er geen wateroverlast.

Door de vele regenval tegelijkertijd stonden de straten binnen no-time onder water. Vooral het oude dorp en de wijk ernaast hadden te kampen met wateroverlast. Rond 09:00 uur waren de meeste straten alweer droog. De gemeente zorgde ervoor dat het riool weer z’n werk kon doen. Alleen Wijk 2 verzakte een beetje, waardoor de weg moest worden afgezet.

Volgens een weerman van Omroep Flevoland viel er op Urk 48,6 millimeter aan water. De brandweer was vanaf 07:00 uur in touw voor ondergelopen kelders en kruipruimtes in woningen. De meldingen kwamen onder andere vanaf de Schelpenhoek, Evert Bakkerkade, Wijk 5, het Zuiderzand en de Flevostraat. Met een waterstofzuiger heeft men de kelders en kruipruimtes leeggepompt. Rond 11:00 uur waren de meldingen afgehandeld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer