Vrouw in rolstoel bijna te water, maar gered door omstanders

Emmeloord – Een aantal burgers en de hulpdiensten hebben zondagmiddag 28 augustus een oudere vrouw van bijna verdrinking gered.

Rond 16:15 uur reed een vrouw met haar elektrische rolstoel over het voetpad langs de Zwin in Emmeloord. Een door boomwortels ontstane hobbel in het pad zorgde ervoor dat de vrouw de controle over haar rolstoel verloor, waardoor ze de rietkraag in reed en al snel wegzakte richting het water.

Voorbijgangers en omwonenden schoten direct te hulp en hielden de vrouw boven water. Een passerende vrijwillige brandweerman deed dat ook door zijn auto te gebruiken. Er werd een spanband aan de trekhaak en rolstoel vastgemaakt, waardoor de situatie enigszins werd gestabiliseerd. Even later kwamen de collega’s van de brandweerman met spoed ter plaatse.

De brandweerlieden hebben een tweede spanband aan de elektrische rolstoel vastgemaakt, waarna de rolstoel het voetpad op kon worden getrokken. Op deze manier werd de vrouw in veiligheid gebracht.

De vrouw raakte niet gewond bij het avontuur en heeft haar weg met de elektrische rolstoel kunnen vervolgen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer