Vrachtwagen in brand in Wijk 2

Urk – In Wijk 2, in het oude dorp van Urk, is vrijdagmiddag 14 mei rond half één een vrachtwagen in brand gevlogen.

De vrachtwagen stond stil in het smalle straatje tussen kraamkadowinkel Annabel en café Polder Inn. Door een technisch mankement vatte de cabine van de truck vlam. De zwarte rookwolk die vrijkwam was in de wijde omgeving te zien.

Door een snelle inzet van de brandweer kon het vuur zich niet uitbreiden naar de kraamkadowinkel met daarboven een woning en het café er tegenover. Desondanks liepen die omliggende panden wel wat schade op.

De hitte van de brand veroorzaakte barsten in een aantal ramen van het café. De gevel en dakrand van de winkel en woning raakten ook beschadigd. Met behulp van een hoogwerker heeft de brandweer een nacontrole uitgevoerd.

De cabine van de vrachtwagen is compleet uitgebrand. Het voertuig is total-loss verklaard. Ook de laadruimte liep schade op, maar het grootste gedeelte van de lading drank en andere bestellingen voor de horeca kon wel worden gered. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Verder raakte er ook niemand bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer