Vissers aangehouden na cocaïnevondst

Urk/Harlingen – Op een visserschip is zaterdag 10 juni zo’n 260 kilo aan cocaïne gevonden. De kotter is van een Urker.

De kotter Z-181, dat vaart onder de Belgische vlag, werd op zee bij Friesland door de Douane onderschept. Daarbij werden een aantal tassen met drugs ontdekt. De honderden kilo’s cocaïne zouden volgens de FIOD, de fiscale opsporingsdienst, een straatwaarde hebben van miljoenen euro’s. Er zijn vijf mensen aangehouden: drie Nederlanders, een Pool en een Montenegrijn. Omdat het onderzoek naar de drugsvangst nog maar net begonnen is, wil de FIOD op dit moment weinig informatie kwijt.

Volgens Visserijnieuws.nl werd het schip in 2015 gekocht door drie ondernemers uit Urk. Het is nog onduidelijk of er ook Urkers voor de drugsvondst zijn aangehouden. De kotter is in beslag genomen en ligt inmiddels in de haven van Den Helder. Een nader onderzoek is ingesteld.

Vanmiddag werd er opnieuw onderzoek gedaan bij drie andere Urker kotters in Harlingen. Er is toen niets aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de Douane ging het om een reguliere controle, maar is de dienst wel extra scherp na de vondst van de kotter met drugs.

Foto’s: Stefan Postema/Nick den Boer – Persbureau GinoPress B.V.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer