Vernielingen bij gemeentehuis Urk

Urk – Aan het gemeentehuis van Urk zijn zaterdagavond 15 februari diverse vernielingen gepleegd. De politie zoekt getuigen.

De politie sprak van een onrustige nacht op Urk. Lokale agenten riepen de hulp in van de Landelijke Eenheid om de orde te kunnen handhaven. Met meerdere voertuigen kwamen de agenten naar het dorp toe.

Een groep van ongeveer 100 jongeren verzamelde zich rond 23:00 uur bij het gemeentehuis en zorgde daar voor overlast. Zes ruiten van het gemeentehuis zijn ingeslagen doordat er werd gegooid met bierflesjes en stenen. Ook werd er zwaar vuurwerk afgestoken. Hiernaast zijn er met scooters bandensporen getrokken in het gras rondom het gebouw.

De schade die de jongeren hebben aangericht loopt in de duizenden euro’s. Gemeente Urk noemt de vernielingen onacceptabel en zinloos. “Dit kost de gemeenschap geld”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De politie heeft tot nu toe nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang. De politie roept iedereen op die iets meer weet van de gebeurtenissen zaterdagavond om zich te melden.

Mogelijke aanleiding
Onlangs werd er een illegale bar in het dorp definitief gesloten. Ook twee andere barretjes zijn tijdelijk op slot gedraaid omdat de regels werden overtreden. Volgens berichten op social media zouden de jongeren zich daarom zaterdagavond bij het gemeentehuis hebben verzameld en misdragen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer