Verdacht pakketje blijkt loos alarm

Urk – Op een prullenbak bij de skatebaan in het Wilhelminapark op Urk is dinsdagochtend 17 november een verdacht pakketje aangetroffen.

De politie kwam na een tip rond 11:00 uur ter plaatse en zette de omgeving van het park ruim af. Ook de directe straten eromheen werden voor het verkeer afgesloten.

Uit voorzorg schaalden de hulpdiensten op naar een GRIP 1 situatie. Dit was om het incident goed te kunnen coördineren. Ook de brandweer en een ambulance stonden uit voorzorg paraat. Woningen in de omgeving hoefden na overleg niet te worden ontruimd.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam ter plaatse om onderzoek te doen. Dit speciale team van Defensie bekeek of het pakketje explosief was. Uiteindelijk was dat niet het geval en ging het om loos alarm, aldus de politie. Rond 14:30 uur werd de afzetting opgeheven en het Wilhelminapark weer vrijgegeven.

Geen kwaad opzet
Uit onderzoek van de politie bleek dat het ‘verdachte’ pakketje niets meer was dan een ingepakt stuk klei. Agenten hebben de eigenaar van het doosje verhoord. Er was geen kwaad opzet in het spel, aldus een woordvoerder. Daarom is het onderzoek afgerond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer