Veel schade bij uitslaande woningbrand

Urk – In een hoekwoning aan de Schelpenhoek op Urk heeft dinsdagmiddag 3 augustus een uitslaande brand gewoed.

De brand werd rond 13:15 uur gemeld bij 112, waarna de brandweer met twee blusvoertuigen en een hoogwerker uitrukte. De brandweer was erg snel ter plaatse omdat de kazerne op een steenworp afstand van het brandadres zit.

Toen de brandweer arriveerde, een paar minuten na de melding, sloegen de vlammen al uit de ramen op de eerste verdieping aan de achterzijde van het huis. Ook was er sprake van flinke rookontwikkeling.

De brandweer zette van voor en van achter een blussing in. Zo was de brand binnen no-time onder controle. Door het snelle optreden is een grote brand voorkomen. De brand sloeg niet over naar de buren. Het huis waar de brand uitbrak is onbewoonbaar verklaard omdat de schade binnen erg groot is.

Hoe de brand kon ontstaan, is nog niet bekend. Het Team Brandonderzoek van de brandweer gaat de oorzaak proberen te achterhalen. Voor zover bekend raakte niemand bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer