Vastzittende meeuw uit boom gered

Urk – De brandweer van Urk is maandagmiddag 5 maart uitgerukt voor een meeuw die vast zat met een draad in een boom aan De Akkers op Urk.

Omstreeks 17:15 uur belden buurtbewoners de brandweer omdat de vogel al enige tijd vast zat en aan het draad hing. Het beestje spartelde flink maar kon, doordat het draad om de vleugel heen zat, niet meer los komen. De brandweer kreeg hulp van een hoogwerker van de gemeente. Zo kon men het draad in de boom los knippen en de meeuw naar beneden brengen. Op de grond heeft de brandweer het draad helemaal van de vleugel losgemaakt.

De meeuw liep wat lichte verwondingen op maar kon zelfstandig verder vliegen. De gealarmeerde dierenambulance hoefde niet ter plekke te komen. De reddingsactie trok veel bekijks van de buurt. De brandweer zette uit veiligheidsoverwegingen de weg voor korte tijd af met linten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer