Twee keer brand op dezelfde plek

Urk – De brandweer is zondag 24 juni tot twee keer toe in actie gekomen voor brand bij dezelfde bouwkeet aan de Pyramideweg op Urk.

Even na 02:00 uur blusten de brandweerlieden een buitenbrand tegen een bouwunit aan. Dit zorgde ervoor dat de schaftkeet vol rook kwam te staan, maar de brand was niet naar binnen toe uitgebreid. De klus was snel geklaard, waarna de brandweer inpakte.

Vlak voor 06:30 uur werd de brandweer opnieuw gealarmeerd voor brand aan de Pyramideweg. Dit keer stond de gehele keet in lichterlaaie. De brandweer bluste de felle brand maar desondanks bleef er weinig van de unit van een aannemingsbedrijf over. Er was korte tijd sprake van flinke rookontwikkeling boven het dorp.

Hoe beide branden konden ontstaan, is nog niet geheel duidelijk. Brandstichting wordt niet uitgesloten, meldde de politie ter plekke. Tijdens Koningsnacht, op 27 april jongst leden, woedde op deze plek ook al brand in een bouwkeet. Die bleek toen te zijn aangestoken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer