Twee brandstichtingen binnen een week

Emmeloord – Drie jongens hebben vrijdagavond 24 september brand gesticht bij een elektriciteitshuisje aan de Zwarte Zeestraat.

Een matras werd rond 19:45 uur tegen de deur van het transformatorhuisje in brand gestoken. Buurtbewoners waren getuige en zagen drie jongens vluchten, waarna men 112 belde. Toen de brandweer arriveerde was de brand al vanzelf uitgegaan. Er is nog wel een nacontrole gedaan.

Netbeheerder Liander is ter plaatse gekomen om het elektriciteitshuisje te inspecteren. De brand bleek niet naar binnen te zijn geslagen. Alleen de deur raakte ontzet door de hitte en de gevel van het gebouwtje is zwartgeblakerd.

Dit was de tweede brandstichting binnen een week tijd in dezelfde buurt. Op nog geen 400 meter afstand, bij de Roderick van Voorstschool aan het Skagerrak, werd zondagavond 19 september een kliko in brand gestoken. De brandweer heeft het vuur toen geblust. Het is nog onbekend of de twee brandstichtingen met elkaar te maken hebben, maar volgens de politie is de kans groot. Er zal verder onderzoek worden gedaan om de brandstichters te kunnen achterhalen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer