Tientallen boetes bij verkeerscontrole

Emmeloord – Op vrijdag 23 september vond er op het terrein van Rijkswaterstaat aan Het Hooiveld in Emmeloord een grote verkeerscontrole plaats.

De algemene controle werd gedaan door de politie, in samenwerking met onder andere het Verkeers Handhavingsteam, de Verkeers Ongevallen Analyse, het RDW en de Belastingdienst. Het doel van de controle was om de algehele staat van de voertuigen te checken.

Alle voertuigen werden via de zogenaamde automatische nummerplaat registratie, oftewel ANPR, naar de controleplaats geleid, waarna iedere weggebruiker een kaart met de overtreding onder de ruitenwisser kreeg. In totaal zijn er volgens de politie 139 voertuigen gecontroleerd waarbij er 56 bekeuringen zijn uitgeschreven. Deze bekeuringen hadden betrekking op gladde banden, defecte verlichting, defecte uitlaten en losbreekreminrichtingen van aanhangers, het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, rijden zonder vereist rijbewijs en los liggende ladingen.

De Belastingdienst heeft iets boven de 60.000 euro aan belastinggeld geïnd. Hiernaast zijn er vijf voertuigen afgesleept. De politie trof geen verdachte of gesignaleerde personen aan en heeft dus niemand tijdens de controle aangehouden.




Laat een reactie achter

Reactie:



Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer