Tientallen boetes bij verkeerscontrole

Emmeloord – De politie, Belastingdienst en Delta Berging hebben donderdag 7 september een uitgebreide verkeerscontrole gehouden in Emmeloord.

Doormiddel van ANPR-voertuigen langs de A6 haalde men weggebruikers naar het terrein van Rijkswaterstaat aan Het Hooiveld. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes open hebben staan of anders bij de politie bekend zijn.

Tijdens de controle zijn er 120 voertuigen gecontroleerd en 35 boetes uitgedeeld voor diverse algemene zaken. Hiernaast heeft de politie drie bestuurders betrapt op artikel 8, oftewel rijden onder invloed. Ook werd éénmaal proces verbaal opgemaakt voor een milieuzaak en er werd een landbouwvoertuig uit het verkeer onttrokken vanwege zeer slechte technische staat. Verder zijn er nog vier WOK-meldingen aangemaakt, wat inhoudt dat deze voertuigen moeten worden gekeurd door de RDW.

Bij toeval trof de politie ook twee gesignaleerde personen. Hiervan is één verdachte uit Oost-Nederland aangehouden, de ander moest ter plekke nog een openstaand bedrag van 1.038 euro betalen.

De politie kijkt terug tevreden terug op deze controle met goede resultaten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer