Tankwagen vol met brandstof gekanteld

Nagele – Op de Schokkerringweg (N352) net buiten Nagele is maandagochtend 8 oktober een tankwagen, geladen met benzine en diesel, gekanteld.

Het ongeluk gebeurde rond 09:30 uur. De vrachtwagen reed door nog onbekende oorzaak een boom omver waardoor de truck kantelde en de cabine en de tank van elkaar werden gescheiden. De chauffeur kwam met de schrik vrij en had volgens de hulpdiensten een engeltje op zijn schouder. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Een personenauto raakte bij het ongeval ook beschadigd, maar wat zich precies heeft voorgedaan is volgens de politie nog niet duidelijk. De bestuurder van die auto bleef ongedeerd.

Door het ongeluk scheurde de tank van de vrachtwagen open. Duizenden liters benzine en diesel stroomden weg en besmeurde het wegdek, de bermen en sloten. De brandweer en het waterschap hebben maatregelen genomen om verdere verspreiding van de brandstof te voorkomen. Volgens Waterschap Zuiderzeeland zijn beide sloten afgedamd met zand. Een gespecialiseerd bedrijf is inmiddels begonnen met het saneren van de verontreinigde bodem.

De N352 zal tussen Nagele en Schokland nog enkele dagen zijn afgesloten vanwege de schoonmaakwerkzaamheden, aldus de wegbeheerder. Het verkeer wordt omgeleid.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer