Stoppelveld gaat in vlammen op

Emmeloord – Op de vroege ochtend van zaterdag 28 juli is de brandweer in actie gekomen voor een brandend stoppelveld langs de Pilotenweg in Emmeloord.

Iets voor 04:30 uur werd de brand door een voorbijganger ontdekt. Hij probeerde, samen met de politie, de eerste vlammen te doven maar zonder succes. Bij aankomst van de brandweer is het blussen overgenomen. De brand was lastig te bereiken, de brandweerlieden moesten tientallen meters met slangen in de weer. Vanwege de droogte en de wind waren de vlammen moeilijk onder controle te krijgen. Het vuur breidde zich in razend tempo uit toen af en toe een windvlaag opstak. Daarom kwamen ook de blusgroep van Nagele, een watertankwagen uit Vollenhove en een schuimblusvoertuig uit Lelystad ter plaatse. Zij versterkten de brandweerlieden van Emmeloord, waarna de brand snel was geblust.

De brand veroorzaakte veel rookontwikkeling, dat over de woonwijken van Emmeloord trok. Er was korte tijd sprake van flinke stankoverlast. Omwonenden werden daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Mensen in een naastgelegen zorgboerderij werden door de politie wakker gemaakt voor een eventuele ontruiming, maar dit bleek niet nodig omdat de brand daar niet naartoe uitbreidde.

Het veld, met recent geoogst graan, is voor net iets meer dan de grootte van een voetbalveld verbrand. De oorzaak van de brand is vooralsnog onbekend. De Pilotenweg was lange tijd voor het verkeer afgesloten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer