Schip losgeslagen op Urkervaart

Emmeloord – De hulpdiensten zijn vrijdag 21 mei rond 18:00 uur met spoed gealarmeerd voor een losgeslagen binnenvaartschip op de Urkervaart.

De achterkant van het schip raakte los van de kade door de harde wind. Het schip lag aangemeerd achter de betoncentrale aan de Nijverheidstraat, vlak naast de brandweerkazerne.

De brandweer was met een paar minuten ter plaatse. Toen lag het schip al bijna dwars op het water. Het geluk was dat de boeg nog wel aan de kade vastzat, waardoor het schip niet is afgedreven richting de Nagelerbrug. Echter moest er wel snel worden gehandeld, want de harde wind maakte de situatie onveilig.

Een hulpverleningsvoertuig van de brandweer kwam met een lier ter plaatse om het schip naar de wal te trekken. Deze tactiek slaagde. Na ongeveer drie kwartier lag het schip weer vast aan de kade. Ook Reddingsbrigade Noptunus heeft de brandweer via een boot te hulp geschoten.

Niemand raakte bij het incident gewond en de schade is beperkt gebleven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer