Schade door storm Isha valt mee

Flevoland – Storm Isha trok in de nacht van zondag 21 op maandag 22 januari over Nederland. Her en der vielen bomen om, maar de schade en overlast viel mee in Flevoland.

Een auto raakte rond 05:00 uur van het Urkerdwarspad bij Urk. Vermoedelijk gebeurde dit door een combinatie van de harde wind en takken die op de weg lagen.

De hulpdiensten kregen een melding van een ‘voertuig te water’, maar de auto bleek in een droge greppel te liggen. Niemand raakte bij het ongeluk gewond.

Afgelopen week zijn de bomen langs het Urkerdwarspad gesnoeid. De takken lagen nog in de berm, maar storm Isha blies de takken de weg op waardoor deze op sommige stukken bijna onbegaanbaar werd.

Stormschade bij Bant
De brandweer werd rond 06:45 uur opgeroepen voor een omgewaaide boom op de grens van de Noordoostpolder en Friesland. De boom blokkeerde de Schoterweg. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg schoongeveegd. Het verkeer moest tijdelijk omrijden.

Weinig meldingen
Zondagavond was er nog een melding van stormschade in de Gerstehof in Nagele. Wat daar precies aan de hand was, is onbekend.

Verder waren er geen stormschade-meldingen voor de brandweer in het noorden van Flevoland.

Storm Isha was de tweede officiële storm van 2024. Bij zonsopkomst was de storm over het hoogtepunt heen. Het KNMI gaf code geel af voor Flevoland. Code oranje gold voor Noord-Holland en het Waddengebied. Inmiddels zijn de waarschuwingen ingetrokken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer