Sauna veroorzaakt forse woningbrand

Urk – Op zaterdagavond 24 december zijn de hulpdiensten om 22:45 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Urkerweg, net buiten de bebouwde kom van Urk.

Op de bovenverdieping van een woonhuis ontstond door nog onbekende oorzaak brand in de sauna. Het vuur was kort maar hevig. De brandweer had de brand snel onder controle. Wel was er sprake van flinke rookontwikkeling. De hoogwerker van de brandweercollega’s uit Lelystad heeft het dak geïnspecteerd en een aantal dakpannen losgetrokken. De woning liep forse rook- en roet schade op.

De bewoners konden hun woning snel verlaten, er is zelfs nog getracht het vuur te blussen, maar dit lukte niet. Tijdens de bluspoging ademde een man te veel rook in. Hij is ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer kon nog niets over de precieze oorzaak van de brand zeggen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer