Rustige jaarwisseling voor de hulpdiensten

Noordoostpolder/Urk – De jaarwisseling 2014-2015 is rustig verlopen voor de hulpdiensten. De brandweer rukte in totaal 9 keer uit voor diverse brandjes. Grote incidenten hebben zich niet voorgedaan.

De eerste melding was voor de brandweerlieden van Emmeloord. Een coniferenheg vatte door vuurwerk vlam aan de Lindenlaan in Emmeloord. Maar al voor de uitruk bleek de inzet niet meer nodig. Buurtbewoners hadden het vuur al gedoofd met een tuinslang. Rond 00:45 uur is de blusgroep nog een keer uitgerukt. Aan de Nieuwlandenlaan zou een woningbrand zijn. Eenmaal ter plaatse bleek dit loos alarm te zijn.

De brandweerlieden van Urk zaten ook niet stil. Er kwamen 5 meldingen voor hen binnen. Eén van de oproepen was een woningbrand aan de Voorpiek. Hier was een vuurpijl naar binnen geschoten. Volgens de brandweer was het kleine brandje snel geblust.

Naast de ‘standaard’ brandjes zijn er ook diverse schademeldingen gedaan. Zo werden in de Erven in Emmeloord diverse putten en verkeersborden opgeblazen. In totaal hebben 9 mensen zich gemeld met letsel door vuurwerk bij het Antonius ziekenhuis in Emmeloord.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer