Rustige jaarwisseling in dichte mist

Flevoland – De jaarwisseling van 2019 naar 2020 is rustig verlopen. Ondanks de dichte mist waren er geen grote incidenten in Flevoland.

De brandweer kwam een aantal keren in actie. Het ging om kleine branden in Emmeloord en op Urk. In de dorpen hieromheen bleef het stil voor de brandweerlieden.

Oudejaarsdag
De brandweer van Urk kwam 31 december ’s middags in actie voor een uitslaande schuurbrand aan Het Ruim. Het bakken van oliebollen ging fout. De vetpan vloog in brand waarna de gehele schuur werd verwoest. Later op de middag bluste de Urker brandweer nog een containerbrand op de Burgemeester J. Schipperkade.

Niet alleen brand
De dichte mist zorgde voor enkele ongelukken. De hulpdiensten in Emmeloord kwamen rond 20:30 uur in actie voor een auto te water langs de Korte Dreef. Een vrouw kwam vanaf de Onder de Toren maar reed vanwege de mist rechtdoor de gracht in. Een buurtbewoner en een agent wisten de vrouw uit het ijskoude water te redden. De automobiliste raakte niet gewond en is met een ambulance thuis gebracht.

De brandweer van Emmeloord rukte vervolgens om 22:45 uur uit voor een schuurbrand aan de Munnikplaat. Een kliko werd in brand gestoken waarna het vuur oversloeg naar het houten schuurtje, die weer tegen een woning aan stond. De brandweer wist uitbreiding naar het huis te voorkomen.

Nieuwjaarsnacht
De brandweer kreeg even na 01:30 uur opnieuw een melding in Emmeloord. Op de Sondelstraat woedde brand in een kledingcontainer. Nadat deze brand geblust was konden de brandweerlieden hun nachtrust gaan opzoeken.

Gewonden
Op de spoedpost van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord kwamen vier mensen binnen met letsel door vuurwerk. Het waren geen ernstige verwondingen, één van hen is wel voor de zekerheid naar het ziekenhuis doorverwezen. Hiernaast moesten twee mensen geholpen worden vanwege te veel alcoholgebruik. Iemand anders had glas in zijn handen gekregen.

Er was verder geen geweld tegen de hulpverleners op straat. De brandweer en de politie spreken van een beheersbare jaarwisseling.

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer