Rode Kruis organiseert open dag

Emmeloord – Rode Kruis Noordoostpolder organiseert aankomend weekend een open dag ter ere van het 150-jarig bestaan van het Nederlandse Rode Kruis.

Veel mensen kennen de (inter)nationale inzetten van het Rode Kruis en de plaatselijke aanwezigheid bij sporttoernooien en evenementen. Echter, weet u wat het Rode Kruis in uw omgeving doet? Op aanstaande zaterdag 15 juli, van 10.00 tot 17.00 uur, op de Paardenmarkt te Emmeloord, houdt Rode Kruis Noordoostpolder een open dag. Hiermee willen Rode Kruis-leden de inwoners van de Noordoostpolder kennis laten maken met de mogelijkheden die het Rode Kruis te bieden heeft.

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Dit word daarom in de Noordoostpolder gevierd. Tijdens de open dag zijn er leuke activiteiten voor kinderen, waaronder een quiz en de brandcardrace. Ook worden er diverse instructies gegeven over EHBO en reanimeren.

Er is op deze dag aandacht voor de hulp in noodsituaties. District Flevoland laat u kennismaken met het Noodhulpteam, Bevolkingszorg en Ready2help. Deze drie teams zijn onderdeel van het Rode Kruis en komen in actie bij noodsituaties binnen en buiten Flevoland.

Het Rode kruis hoopt u allen te zien 15 juli op de Paardenmarkt!
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer