Regio25.nl Jaaroverzicht 2023

De redactie van dit platform blikt terug op 2023. Ook dit jaar gingen we dag en nacht op pad om het 112-nieuws in de Noordoostpolder en op Urk vast te leggen.

Regio25.nl publiceerde dit jaar in totaal 125 artikelen en die kregen bij elkaar 151.000 weergaven. Via Facebook werden onze items het vaakst gevonden, maar ook via Instagram en X (voorheen Twitter) worden onze berichten steeds meer gelezen.

2023 kende diverse incidenten, maar het was in deze regio minder druk dan in 2022. We hebben de voor ons bijgebleven gebeurtenissen van 2023 samengevat:

– Grote branden: In noordelijk Flevoland waren er twee grote branden dit jaar. De eerste was op 18 maart op vakantiepark ‘t Urkerbos. De tweede was op 17 december. Toen ging een leegstaande schuur aan de Muntweg in vlammen op.

– Stormen: Er waren dit jaar relatief veel stormschade-meldingen voor de brandweer. Vooral tijdens zomerstorm Poly op 5 juli en de herfststorm Ciarán op 2 november werd de brandweer van melding naar melding gestuurd. Het ging met name om omgewaaide bomen en afgebroken takken.

– Heftige incidenten: Op 24 augustus kwam in Emmeloord een baby om het leven na te zijn gebeten door een hond. Op 11 oktober kwam een Emmeloorder om het leven bij een verkeersongeval op de Hannie Schaftweg. En op 5 november overleed een jonge man bij een éénzijdig ongeval op de Ettenlandseweg tussen Marknesse en Vollenhove.

– Explosieven: Vergeleken met voorgaande jaren, waren er dit jaar meer meldingen met betrekking tot explosieven. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam regelmatig naar de polder toe. Op 5 juni werd er een explosief gevonden op een bootje bij Marknesse. Op 8 september vond er een explosie plaats bij een barbershop in Emmeloord-Centrum. Op 13 november kwamen de hulpdiensten in actie voor een partij illegaal vuurwerk in een woning in Emmeloord. En op 23 december kwam de EOD in actie nadat er een onbekend voorwerp een woning in was gegooid, ook in Emmeloord.

– Ook goed nieuws: Op 29 september werden de eerste palen geslagen voor de nieuwe brandweerkazerne op Urk. En er komen eindelijk nieuwe brandweerkazernes in Marknesse, Ens, Nagele, Creil en Rutten. De huidige gebouwen zijn niet meer van deze tijd. Het is nog onbekend wanneer de bouw gaat starten. Hier zal volgend jaar ongetwijfeld meer duidelijkheid over komen.

Vooruitblik
Ook in 2024 zal Regio25.nl het 112-nieuws in noordelijk Flevoland blijven brengen. Deze categorie is een belangrijke rol gaan spelen in het dagelijkse nieuws van onze maatschappij. Dit is ook te merken in onze statistieken. We brengen het werk van de hulpverleners in beeld en daarbij staan privacy, respect en veiligheid uiteraard voorop.

Regio25.nl wenst u een goed, gezond en veilig 2024 toe!
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer