Regio25.nl Jaaroverzicht 2021

Er loopt weer een jaar ten einde. Daarom blikken wij als redactie traditiegetrouw terug op het nieuws dat we in de afgelopen 12 maanden hebben gebracht.

Het jaar 2021 kende veel verschillende hulpverleningen, branden en ongevallen. Regio25.nl publiceerde in totaal 178 artikelen en die werden door ongeveer 115.000 unieke bezoekers gelezen.

De 5 meest gelezen berichten in 2021:

  1. Espel – Getuigen gezocht van ernstig ongeval (11.600)
  2. Emmeloord – Auto doormidden bij ongeluk Espelerweg (4.802)
  3. Emmeloord – Hijskraan bezwijkt: Grootste vlag van Nederland komt neer (3.473)
  4. Marknesse – Tragisch ongeval op Marknesserweg (3.080)
  5. Urk – Twee branden op één avond (2.684)

Bijgebleven incidenten
Sommige incidenten maken veel indruk. Onze redactie heeft een aantal bijzondere gebeurtenissen van dit jaar op een rijtje gezet:

[Lees verder na de video]

Rellen op Urk na ingaan avondklok: Eind januari voerde het kabinet een avondklok in. Dit zorgde voor veel weerstand in Nederland. Op Urk werd gedemonstreerd tegen de corona-maatregel, maar dit liep behoorlijk uit de hand. De GGD teststraat op het haventerrein werd in brand gestoken en er braken rellen uit. Tientallen agenten moesten de openbare orde op straat herstellen.

Ongevallen door ijzel en sneeuw: Begin februari kreeg Nederland te maken met ijzel en een week later een flink pak sneeuw. Het was een uniek weerbeeld. Het KNMI gaf ‘code rood’ af. Veel wegen waren onbegaanbaar door sneeuwduinen. De ongevallen gingen die week achter elkaar door. Gelukkig zonder ernstig letsel.

Hijskraan bezwijkt: Grootste vlag van Nederland komt neer: Een bijzonder tafereel op Koningsdag. De hijskraan met daaraan de grootste vlag van Nederland wapperde vrolijk boven Emmeloord, maar door nog onbekende oorzaak bezweek de mast van de kraan. De vlag kwam naar beneden en raakte deels te water. Niemand raakte gewond. Het was wel een enorme domper voor de Oranjevereniging.

De gemeenten Noordoostpolder en Urk telden twee grote branden dit jaar: Een buitenopslag en een gedeelte van een kas van Kwekerij Baas in Ens ging op woensdag 28 april in vlammen op. De brandweer wist de rest van het bedrijf te behouden. In de nacht van 9 op 10 augustus werd een grote loods aan het Keteldiep op Urk door brand verwoest. De brandweer wist ook hier uitbreiding naar een ander bedrijfspand te voorkomen.

– Noodweer richt veel schade aan: Op vrijdag 18 juni had de polder te maken met noodweer. Hagel, regen en met name zware windstoten zorgden voor veel schade. Volgens weerman Robert de Vries ging het om een downburst, ook wel valwind genoemd. Hierbij kunnen ongekende krachten vrijkomen waardoor bomen als luciferstokjes afbreken. En dat gebeurde op meerdere plekken. De brandweer en verschillende aannemers waren een dag lang bezig om alle takken en omgewaaide bomen op te ruimen.

Grote inzet voor broeiende hooibult: De brandweer is op zondag 5 september urenlang bezig geweest met het blussen van een broeiende hooibult aan de Abtsweg bij Nagele. De berg had een omvang van 25 bij 15 meter en was 6 meter hoog. Het uit elkaar halen van de bult nam dagen in beslag en het verkeer op de A6 ondervond hinder vanwege de rook. Maandag werd het bluswerk overgenomen door de brandweerprofessionals van een particulier bedrijf. Zij zijn nog tot 10 september bezig geweest.

– Drugslab ontmanteld in bedrijfspand: Aan de Landbouwkade in Emmeloord werd woensdag 13 oktober een drugslab ontdekt en ontmanteld. Tot op heden zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

– Tragisch ongeval op Marknesserweg: Op dinsdag 2 november kwamen drie mensen om het leven bij een frontale aanrijding op de weg tussen Marknesse en Emmeloord. Het ging om drie inwoners van Marknesse. Het hele dorp was in rouw.

– Twee gewonden bij steekincident: De Koningin Julianastraat in Emmeloord was donderdag 16 december geruime tijd afgesloten vanwege een steekincident. Hierbij vielen twee gewonden. De politie deed ter plekke uitgebreid sporenonderzoek.

Statistieken
Het is en blijft een belangrijk onderdeel van nieuwsverspreiding: social media. De doelgroep van 30 tot 50 jaar heeft onze berichten het vaakst gelezen dit jaar.

De meeste mensen volgen ons nog steeds via Facebook. We hebben inmiddels 3.800 volgers. Onze nieuwsberichten werden in totaal 108.000 keer aangeklikt. Instagram is gekoppeld aan Facebook en inmiddels gegroeid naar 1.400 volgers.

Ook via Twitter en YouTube delen wij nog altijd ons nieuws. Op Twitter hebben we inmiddels bijna 2.700 volgers. Via de tweets werden onze artikelen zo’n 7.900 keer gelezen. Onze video’s op YouTube hebben in totaal 52.000 views gegenereerd.

Het jaar 2021 stond wederom in het teken van corona. Met behulp van de nodige papieren konden wij ons werk blijven doen: Het vastleggen van incidenten. Met veiligheid, gezondheid en respect voorop.

Toekomstvisie
Ook in het nieuwe jaar zullen we het hulpverlenend nieuws uit noordelijk Flevoland blijven brengen. Voor 2022 staat een nieuwe lay-out van onze website gepland. De huidige site is behoorlijk verouderd en niet voor ieder mobiel apparaat geschikt. Dat is anno 2022 natuurlijk niet prettig. De voorbereidingen voor een verbetering zijn al in volle gang.

Het team van Regio25.nl wenst iedereen een gezond en veilig 2022 toe!
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer