Ravage na aanrijding met vijf auto’s

Urk – Een 22-jarige automobilist heeft woensdagavond 15 juli een ravage aangericht op de Lacon op Urk.

Rond 23:30 uur reed de man met zijn auto in op een aantal geparkeerde voertuigen. In totaal raakten vijf auto’s beschadigd, vier daarvan stonden geparkeerd langs de straat of op de oprit van de woningen. Ook de auto van de veroorzaker lag in puin. De botsing was zo hard dat een voorwiel afbrak.

In de auto zaten twee jongemannen. De bestuurder en bijrijder raakten door de aanrijding gewond en zijn voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen had een flinke hoofdwond.

Bijkomen van de schrik
Sommige buurtbewoners zaten rechtop in bed toen de auto op de geparkeerde voertuigen botste. “De klap was enorm. Ik sta nog te trillen op m’n benen.”, vertelde een buurvrouw.

De precieze toedracht van het ongeluk is nog onbekend. Volgens getuigen reed de auto vlak voor de aanrijding met hoge snelheid door de straat. Vermoedelijk had de 22-jarige automobilist ook te veel alcohol op. De politie doet hier verder onderzoek naar. Een bloedtest moet uitwijzen of de bestuurder onder invloed was.

De ravage opruimen was nog een flinke klus. De schade aan vier auto’s was zo fors dat ze door een berger moesten worden afgesleept. De vijfde auto kon met wat deuken op de oprit voor het huis blijven staan.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer