Preventief in actie voor woninginbraken

Emmeloord – Donderdagochtend 11 februari hebben de politie, gemeente, handhaving, een slotenexpert en studenten beveiliging van het ROC Friese Poort preventief tegen inbraken opgetreden. Dit deed men door te flyeren en het gesprek met de burgers aan te gaan op de weekmarkt in Emmeloord.

De voorlichtingsactie, oftewel Donkere Dagen Offensief genoemd, is een initiatief van de politie. Aanleiding is hiervoor het aantal toegenomen woninginbraken in de Noordoostpolder. Vooral in de donkere dagen van de winter wordt er extra veel ingebroken. Daar staken verschillende instanties nu een stokje voor.

Slotenexpert Meijering uit Emmeloord was ook aanwezig om te demonstreren hoe gemakkelijk een inbreker kan binnen dringen in een woning. Het zogenaamde ‘flipperen’ is een veel voorkomende inbraakmethode, waar simpele oplossingen voor zijn om het te voorkomen. Veel mensen toonden interesse en stonden versteld hoe makkelijk men kan inbreken.

‘Door flyers uit te delen hopen we de burgers erop te attenderen dat ze beter een inbraak kunnen voorkomen, dan het te overkomen. Speciaal voor de kinderen was Harm Alarm, bekend van de tv-reclame, aanwezig.’, aldus één van de wijkagenten uit Emmeloord. De flyeractie heeft bij de meeste inwoners een positief effect gehad.

Vijf belangrijke tips van de politie

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren.
  2. Doe uw voor- en achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal één keer om.
  3. Zorg dat geld, sieraden of andere waardevolle spullen niet vanaf buiten in het zicht liggen.
  4. Leg uw huissleutel nooit op een geheime plek buiten uw huis. Bijvoorbeeld onder een bloempot. Inbrekers kunnen gemakkelijk bedenken waar u uws sleutel verstopt.
  5. Bent u een paar dagen niet thuis? Vraag dan uw buren, familie of vrienden om de post op te ruimen. Zorg dat uw huis eruitziet alsof er iemand thuis is. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar voor uw verlichting.Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer