Politie zoekt verder na vondst afgehakte hondenpootjes

Emmeloord – De politie heeft dinsdagochtend 11 mei met twee speurhonden de Lemstervaart, Urkervaart en Zwolse Vaart afgezocht.

De reden was de lugubere vondst van maandag 3 mei op een grasveldje langs het water aan de Schoenerstraat.

Een buurtbewoonster zag twee afgehakte hondenpootjes bij een boom liggen en schakelde de politie in. Al snel concludeerde een dierenarts dat de voorpoten waarschijnlijk zijn verwijderd toen het dier nog leefde. Het gaat om een bastaardhond met een zwart en rood/bruine vacht die 10 tot 15 kilo woog. De politie startte diezelfde dag nog een groot onderzoek om de dader te kunnen achterhalen.

Het team van Aerial Search And Rescue heeft vrijdag 7 mei rondom de plek van de vondst met een speurhond gezocht. Toen werden ook de achterpootjes gevonden, wat betekent dat alleen de romp en de kop van het hondje nog ontbreken. Het Landelijk Team Onderwater Zoekingen van de politie heeft daarna met een dreg de zoektocht voortgezet, maar zonder resultaat.

Nieuwe poging
Dinsdag hervatte de politie de zoektocht naar de resterende lichaamsdelen van de hond. Met een bootje en daarop een speurhond maakte men zoekslagen op de Lemstervaart, Urkervaart en Zwolse Vaart. Echter heeft dat tot nu toe niets opgeleverd. Een forensisch dierenpatholoog onderzoekt de gevonden achterpootjes.

Meer getuigen gezocht
De politie neemt de zaak hoog op en heeft al enkele tips over de mogelijke toedracht gekregen, maar de gouden tip zat er nog niet bij. Mensen die meer over de dood van het hondje weten en nog niet met de politie hebben gesproken, worden gevraagd contact op te nemen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer