Politie zet straat af vanwege gasalarm

Emmeloord – De politie heeft zaterdagavond 10 september de Europalaan afgezet vanwege een gasalarm in een geldautomaat.

De melding kwam rond 23:00 uur binnen bij de politie en beveiliging. Het gaslarm in een geldautomaat van de Rabobank ging langdurig af. Agenten hebben ter plaatse direct de omgeving van het automaat afgezet en haalden uit voorzorg een aantal mensen uit hun woning boven de geldautomaat. De Europalaan en gedeelte van de Scandinaviëlaan waren een uur lang afgesloten.

Omdat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van explosieven of iets anders dergelijks, is een specialist in explosieven ter plaatse gekomen. Nadat die specialist een onderzoek had ingesteld, bleek het al snel niet meer gevaarlijk te zijn. De straat werd daarom weer vrijgegeven en de geëvacueerde mensen konden hun woning weer betreden. Wat precies de aanleiding van het alarm is geweest, is nog onduidelijk.

In juli 2014 vond een soort gelijk incident bij dit geldautomaat plaats. Toen bleek een technisch mankement de boosdoener te zijn.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer