Politie schiet bij aanhouding Breestraat

Marknesse – De politie heeft zaterdag 10 september rond 05:00 uur een waarschuwingsschot gelost bij een arrestatie in de Breestraat in Marknesse.

Een man ‘welke volledig door het lint ging en alles kort en klein sloeg in een woning, was de aanleiding van onze komst’, aldus een woordvoerder van de politie. Omdat de aanhouding niet lukte kwam er een politiehond bij en gebruikte de politie pepperspray. Na het schot in de lucht kon de politie de man inrekenen. Hij zit momenteel vast op het bureau en er zal proces verbaal worden opgemaakt.

“Het ging er hard aan toe. Collega’s liepen schaafwonden en blauwe plekken op”, zegt de woordvoerder. Voor onderzoek was de Breestraat langdurig afgezet met linten. De sporen moesten worden veilig gesteld door de recherche. Rond 10:30 uur kon het gebied weer worden vrijgegeven.

Ook voor de eigenaar van de fietsenwinkel Huizinga was het even schrikken. “Ik wist vanochtend niet wat er aan de hand was, maar hoorde iets van waarschuwingsschoten”. “Inmiddels is mijn winkel weer open, de afzetting is weggehaald”.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer