Politie onderzoekt mishandeling paarden

Nagele – Bij evenementencentrum Op D’n Akker aan de Havenweg bij Nagele is tussen maandagavond 8 juni en dinsdagochtend 9 juni een paard mogelijk het slachtoffer geworden van mishandeling. Het dier stond met vier andere paarden in een wei, maar was als enige gewond.

Op Social Media gaan veel berichten rond over het gewonde paard. De dierenarts constateerde dat het dier verwondingen had rond de geslachtsdelen. Volgens de eigenaar gaat het naar omstandigheden goed met het paard.

Het is niet de eerste keer dat een paard slachtoffer is geworden van mishandeling. In heel Nederland zijn al meerdere paarden, door onbekende oorzaak, gewond geraakt. Eerder dit jaar gebeurde dit ook in Emmeloord bij een drachtige merrie. Dit liep toen met een sisser af.

Volgens de politie is tot nu toe slechts een deel van de gevallen sprake van mogelijk menselijk handelen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie gaat een landelijk onderzoek opstarten en vraagt mensen, die informatie hebben, zich te melden.

Foto: Op D’n Akker NageleLaat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer