Plofkraak geldautomaat in Albert Heijn

Emmeloord – In de nacht van maandag 2 op woensdag 3 oktober heeft er rond 02:00 uur in de Albert Heijn in de Erven een plofkraak plaatsgevonden.

De daders hadden het gemund op een geldautomaat van de ING in de supermarkt. Door een ruit in te slaan kon men binnenkomen. Of er ook buit is gemaakt, is momenteel nog onduidelijk. Bij aankomst van de politie stond de geldautomaat open en kwam er rook uit de automaat. Er was niemand meer te bekennen, de daders waren al gevlucht. De brandweer verrichtte metingen vanwege de rook in de supermarkt, maar trof niets bijzonders aan. De winkel kon om 08:00 uur gewoon weer open. De schade aan de winkel zelf bleef volgens een woordvoerder van de Albert Heijn beperkt. Echter moest de geldautomaat buiten werking worden gesteld.

De politie vertelde later op de dag dat er twee daders zijn gezien door een getuige. De mannen zijn gevlucht op een brommer en reden richting een buurthuis in de wijk De Erven. Ondanks een zoekactie in de omgeving zijn de daders niet gevonden. De politie roept getuigen op zich te melden bij de recherche Emmeloord via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Opvallend is dat Emmeloord het afgelopen jaar vaker getroffen is door meerdere (plof)kraken. Precies drie maanden terug vond er bij een geldautomaat aan De Deel ook een plofkraak plaats. Ook landelijk gezien zijn plofkraken bij de Albert Heijn erg actueel. Het winkelketen heeft maandag 3 oktober nog extra maatregelen genomen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer