Paar incidenten tijdens Koningsnacht

Flevoland – De Koningsnacht op woensdag 27 april is na twee jaar corona weer traditioneel en zonder grote incidenten gevierd in het noorden van Flevoland.

Op Urk vond bij zonsopkomst het brommerrijden zonder uitlaat weer plaats, een traditie onder de jongeren op Koningsdag. Tevens waren er een paar brandstichtingen in het dorp, maar de gemeente en politie spreken van een relatief goed verlopen nacht.

Aan het begin van de nacht brandde een caravan uit op het industrieterrein. Later werd een aanhanger met bouwafval in brand gestoken aan de Holkenkamp. Net na zonsopkomst woedde er twee keer brand op de rotonde van De Akkers, een verzamelplek tijdens het brommerrijden. Daar ging onder andere een auto in vlammen op. De brandweer bluste in totaal vier kleine branden.

Vanwege de ongeregeldheden in het verleden, was er net zoals de afgelopen jaren cameratoezicht op De Akkers en rondom het Wilhelminapark. De politie was met meerdere agenten aanwezig en trad op waar nodig. Een 21-jarige Urker werd aangehouden vanwege brandstichting.

Rustig in Noordoostpolder
In Emmeloord werd Koningsnacht kleinschalig gevierd op het Cultuurplein. Tevens trok de kermis op De Deel een hoop bezoekers. Er waren geen noemenswaardige incidenten in de Noordoostpolder.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer