Oud en nieuw relatief rustig, wel meerdere brandjes

Noordoostpolder/Urk – De jaarwisseling van 2020 naar 2021 is relatief rustig verlopen in het noorden van Flevoland. Er waren geen grote incidenten.

Ondanks het vuurwerkverbod staken veel mensen toch sier- en knalvuurwerk af. De politie trad met name op bij meldingen van overlast. Ook de brandweer zat niet stil. Er waren meerdere brandjes in de regio.

Emmeloord
De brandweerlieden van Emmeloord kwamen in actie voor een paar kleine incidenten. Rond 00:00 uur bluste men een afvalbrand aan de Saturnusstraat. Vlak hierna deed de brandweer een nacontrole bij een woning aan de Bourgondiëstraat. Daar was een rode vuurpijl op de zonnepanelen terechtgekomen. De bewoners wisten een brand te voorkomen door de tuinslang op het dak te zetten. Het incident liep met een sisser af. Later in de nieuwjaarsnacht bluste de brandweer nog een aantal brandende pallets aan de Mallorca.

Urk
De brandweer is op oudejaarsavond vertrokken bij een autobrand aan De Akkers op Urk. De brandweerlieden konden naar eigen zeggen hun werk niet veilig uitvoeren. Daarom werd de auto brandend achtergelaten. “Laat de hulpverleners met rust!”, schreef de Urker brandweer op Facebook.

Rond 21:15 uur werd een auto de rotonde van De Akkers opgereden. Het voertuig kwam tegen een lichtmast tot stilstand en werd in brand gestoken. Meerdere afvalcontainers werden op het brandende autowrak geworpen en er werd zwaar vuurwerk op het vuur gegooid. Enkele tientallen mensen stonden te kijken naar de brand. De politie was niet zichtbaar aanwezig.

Eerder op de avond, rond 20:00 uur, ging aan de Waaiershoek ook een auto in vlammen op. Daar kon de brandweer wel veilig blussen. Verder waren er nog een paar andere kleine brandjes in het dorp.

Ondanks de twee autobranden zegt burgemeester Cees van den Bos dat de jaarwisseling relatief rustig is verlopen op Urk. “In de nacht van oud en nieuw raken we bijna gewend aan schade en zwaar vuurwerk, maar het is natuurlijk niet normaal”, twittert de burgervader. Verder schrijft hij veel waardering te hebben voor het optreden van de brandweer. Volgens de gemeente zijn er met oud en nieuw op Urk geen aanhoudingen verricht.

Marknesse en Luttelgeest
De vrijwilligers van brandweer Marknesse zaten ook niet stil. Op oudejaarsavond moest een containerbrand aan de Zonnebloemstraat in Luttelgeest worden geblust. Vlak voor 23:00 uur brak er brand uit in een schuur aan het Noordeinde in Marknesse. Daarbij kwam veel rook vrij, maar het vuur was snel onder controle. Desondanks kan de schuur als verloren worden beschouwd.

Ens, Rutten en Espel
Op het grasveld aan de G.J. Gillotstraat in Ens brandde rond 23:30 uur een auto uit. In Rutten bluste de brandweer een uit de hand gelopen vreugdevuur aan de Melisse. Tot slot, aan de Windmolenhoek in Espel moest een brandende coniferenhaag vlak naast een huis worden geblust.

Totaalbeeld
De brandweer en de politie in de Noordoostpolder en op Urk hadden het drukker dan voorgaande jaren, maar onrustig was het niet. De brandweer heeft tussen de 10 en 15 brandmeldingen afgehandeld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer