Opnieuw brand in Oranjewijk

Urk – In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 oktober is er brand ontstaan in een schaftkeet op een bouwterrein aan de Frisostraat op Urk.

Het is niet de eerste brand in de nieuwbouwwijk aan de rand van het vissersdorp. Vorige maand werd de Oranjewijk, maar ook andere plekken op Urk, geteisterd door meer dan 10 verdachte branden.

Afgelopen nacht ging een bouwkeet, naast een in nog-aanbouw zijnde woning, in vlammen op. De brand werd gemeld bij de Harmpje Visserschool maar bleek in de straat daar tegenover te zijn. De brandweer heeft het vuur geblust en wist uitbreiding van de brand naar de woning toe te voorkomen.

Van de bouwkeet is niets meer overgebleven. De politie doet onderzoek naar brandstichting. Alhoewel het daar wel om lijkt te gaan, kon men dit nog niet bevestigen.
Een reactie op “Opnieuw brand in Oranjewijk”

Wederom brand in bouwcontainer – Regio25.nl zei:

[…] in een reeks branden in de afgelopen 50 dagen op Urk. In de nacht van donderdag op vrijdag ging een bouwkeet aan de Frisostraat, even verderop in de Oranjewijk, in vlammen op. De politie is naarstig op zoek […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer