Opnieuw 18 jaar geëist voor chaletmoord

Emmeloord – Riekelt van S. uit Urk heeft vrijdag 17 maart in hoger beroep achttien jaar cel tegen zich horen eisen in de zaak van de chaletmoord in Emmeloord.

De advocaat-generaal in het gerechtshof Leeuwarden acht bewezen dat Van S. de 18-jarige Tessa van Bokhorst in oktober 2014 met een steen op het hoofd heeft geslagen, in hulpeloze toestand heeft achtergelaten en het chalet waarin de vrouw lag vervolgens in brand heeft gestoken. Dit gebeurde allemaal op camping het Bosbad.

De rechtbank veroordeelde de man eerder voor acht jaar cel voor poging tot doodslag en brandstichting. De officier van justitie had achttien jaar gevangenis geëist en tekende beroep aan tegen het vonnis, net als de verdachte.

De verdachte bleef tijdens de ondervraging alles ontkennen. Volgens het Openbaar Ministerie is er voldoende bewijs: “Tessa is met een steen op het hoofd geslagen.” Op die steen is bloed van het slachtoffer en dna van de verdachte aangetroffen. Op de schoenen van de verdachte zat haar bloed. Bij het chalet werd een lege colafles gevonden waarin benzine had gezeten, mogelijk gebruikt bij het aansteken van de brand. Al deze onderzoeksfeiten zullen worden meegnomen in de strafzaak.

In april zal de definitieve veroordeling plaatsvinden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer