Nieuwe bus voor verkenningseenheid brandweer Ens

Ens – De brandweerlieden van Ens beschikken sinds deze week over een nieuw voertuig voor de verkenningseenheid.

De sleutels werden donderdag tijdens de wekelijkse oefenavond overhandigd.

De verkenningseenheid, ook wel meetgroep genoemd, is een neventaak dat de brandweerlieden van Ens uitvoeren. Uiteraard staat het normale blusvoertuig ook nog gewoon paraat voor het dorp en de omgeving.

Uitgestrekt inzetgebied
De post Ens is de enige verkenningseenheid van Flevoland. Zij zijn dus van Almere tot aan Rutten inzetbaar, maar kunnen ook ter ondersteuning naar de regio Gooi en Vechtstreek worden gestuurd, dat intensief samenwerkt met de Veiligheidsregio Flevoland.

Wat doet de VEB?
De verkenningseenheid brandweer ā€“ afgekort VEB ā€“ doet onderzoek bij incidenten waarbij er acuut gevaar kan zijn voor de volksgezondheid. Zij kunnen metingen uitvoeren op explosiegevaar, gevaarlijke stoffen en radioactiviteit. De meeste inzetten komen voor bij grote branden. De taak van de verkenningseenheid is dan om te bekijken wat voor gevaarlijke stoffen er in de rook zitten en wat de impact daarvan is.

Ruimte en meer inzicht
Het busje dat donderdagavond werd afgeleverd vervangt de personenauto en is functioneler. De brandweerlieden hebben nu meer ruimte voor hun spullen, waar veel behoefte aan was. Ook kan men een plan van aanpak maken op het whiteboard en de grote kaart van Flevoland achterin de bus. Het is erg belangrijk om bij een incident te weten wat het inzetgebied van de verkenningseenheid is.

De brandweerlieden van Ens zijn trots op hun nieuwe bus en vertrouwen erop nu nog handzamer en zorgvuldiger te werk te kunnen gaan.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer