Matroos slaat overboord op IJsselmeer

Lemmer – In het IJsselmeer is zondagochtend 27 augustus een man verdronken nadat hij overboord sloeg van een vrachtschip.

De opvarende, volgens de politie een 56-jarige man uit Polen, zat op het binnenvaartschip ms Viking. Het voer nabij Rutten, tussen Lemmer en Urk, toen de matroos door nog onbekende oorzaak overboord sloeg en onder water verdween. Boten van de KNRM, Rijkswaterstaat en de politie zijn na de melding direct een grote zoekactie gestart. Ook werd een helikopter van de Kustwacht enige tijd ingezet. Echter hadden de acties urenlang geen resultaat.

Na enkele uren is het dregteam SOAD uit Urk ingeroepen. Zij zijn gespecialiseerd in het lokaliseren van mensen onder water. Waar de KNRM voor vreesde, werd werkelijkheid. Rond 15:30 uur werd de matroos levenloos gevonden in het IJsselmeer vlak voor Lemmer. Inmiddels is het lichaam geborgen.

Het scheepvaartverkeer, ter hoogte van de plek waar de man overboord sloeg, werd tijdens de zoekactie tijdelijk omgeleid.

Uit onderzoek is gebleken dat de matroos door een noodlottig ongeluk is verdronken. Dit meldde politie Friesland maandagochtend op Twitter.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer