Loslopende stier zet Almere op stelten

Almere – Woensdagmiddag werd er raar opgekeken bij de Markerkant. Er liep een stier los op het industrieterrein. Waarschijnlijk is het beest vanuit de richting Verzetswijk ontsnapt en zo los komen te lopen. De stier liet een spoor van vernielingen aan tijdens zijn ‘tourit’ door Almere.

De stier ging vanaf de Markerkant door de Staatsliedenwijk richting Muziekwijk en Literatuurwijk. Daar zorgde hij voor een aanrijding met 2 auto’s en een fietser die lelijk ten val kwam. Hierbij is alleen de fietser gewond geraakt. Ook veel tuinen en auto’s werden vernield. De stier bleef uiteindelijk ‘hangen’ bij Almere-Poort. Maar agenten die de stier in bedwang probeerden te houden vreesden voor het ergste. De stier wou waarschijnlijk de Hogering oversteken. Hierom heeft de politie de Hogering tijdelijk afgesloten voor het verkeer, maar hierdoor ontstond wel een flinke verkeersgaos rondom Almere-Poort.

Even later kwam de ingeschakelde jager ter plaatse om het dier dood te schieten om zo erger te voorkomen. Het dier is even later gedood door de jager. De brandweer heeft, na een tijdje, het dier geborgen.

De eigenaar van het dier word aansprakelijk gesteld voor de vernielingen. Hoe het dier heeft kunnen ontsnappen is niet bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer