Lekke tankwagen op parkeerplaats A6

Tollebeek – De hulpdiensten kwamen woensdag 27 september in actie voor een lekkende tankwagen langs de A6 tussen Emmeloord en Nagele.

Even na 15:30 uur kregen brandweer, politie en Rijkswaterstaat de melding dat de inhoud van een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen lekte. Terwijl de politie de parkeerplaats afsloot, heeft de brandweer metingen uitgevoerd. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen was aanwezig om zijn kennis te delen.

Volgens de brandweer ging het om een vrachtwagen met chloorazijnzuur. Dit is een vloeistof die een sterk irriterende en stekende geur heeft. De stof lekte vlak voor de avond niet meer dus kon de situatie stabiel worden verklaard, aldus de brandweer. Echter vonden de hulpdiensten het niet verantwoord om de truck door te laten rijden.

De inhoud van de tankwagen is ’s avonds en ’s nachts naar een andere vrachtwagen overgepompt. De parkeerplaats was daarom urenlang afgesloten voor al het verkeer. Het nabijgelegen tankstation en de A6 zelf waren ten tijde wel bereikbaar.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer