Kuinderweg dicht na gescheurde mestsilo

Emmeloord – De Kuinderweg bij Emmeloord is dinsdagavond 16 februari lange tijd afgesloten geweest vanwege een gescheurde mestsilo. Door de scheur stroomde er mest over het land en het fietspad naast de weg.

Rond kwart over negen werd de scheur en de vele liters mest bij een boerderij opgemerkt. Hulpdiensten werden gebeld en kwamen ter plekke. De brandweer heeft bij aankomst metingen verricht. Politieagenten sloten de Kuinderweg, tussen de Muntweg en de Casteleynsweg, in beide richtingen af. Hierdoor konden de hulpverlens en boeren veilig aan het werk. De onbekende hoeveelheid varkensstront is met meerdere tankwagens zoveel mogelijk weggepompt. Het fietspad is hierna schoongespoten en gestrooid, om gladheid tegen te gaan. Waterschap Zuiderzeeland meldde dat er verder geen ernstige milieuschade is ontstaan.

Volgens de boer was de silo nog maar net nieuw en een week in gebruik. Hij baalt van de scheur, maar zegt dat er gelukkig alleen materiële schade is. Wat de oorzaak van de scheur is geweest, is nog onduidelijk.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer