Kitty durft niet van het dak af te komen, brandweer schiet te hulp

Emmeloord – De brandweer had vrijdagmiddag 2 juli de handen vol aan een poes op het dak van een rij woningen aan de Berkhoutlaan.

De kat zat er al bijna twee dagen en durfde waarschijnlijk niet meer naar beneden te komen.

De kat, genaamd Kitty, was via het dakraam het dak opgeklommen. Haar baasjes hebben van alles geprobeerd om Kitty naar beneden te krijgen. Aanroepen, lokken met voer en pogingen om de kat te pakken, niets lukte. Daarom besloten zij vanmiddag de brandweer te bellen. Een hoogwerker kwam ter plaatse om de kat naar beneden te kunnen halen, alleen Kitty vond dat maar niets.

Verstopt onder zonnepanelen
Toen het bakje van de hoogwerker omhoog ging, ging Kitty aan de wandel. Een paar huizen verder bleef ze op de dakrand zitten, waardoor de hoogwerker er niet meer bij kon. Via een dakraam werd een lokpoging met Kitty’s voerbakje gedaan, maar ook dat had weinig zin. Kitty vond het allemaal erg beangstigend en zocht dekking onder de zonnepanelen. Daardoor werd het voor de brandweerlieden nog moeilijker en gevaarlijker om de kat te kunnen pakken. Er werd een nieuw plan van aanpak gemaakt.

De hoogwerker werd verplaatst om een tweede reddingspoging te doen. Vervolgens werden via het dakraam en de hoogwerker stokken ingezet om de kat onder de zonnepanelen vandaan te kunnen krijgen. En dit had succes.

De brandweerman bij het dakraam had een stok met een haak en kon Kitty aan haar halsbandje vastpakken, zodat ze niet weg kon lopen. Vervolgens werd via de hoogwerker geprobeerd om Kitty in een mandje te doen. Echter raakte het beestje in paniek. Kitty kwam los van de haak, gleed over de zonnepanelen naar beneden en kwam uiteindelijk op vier pootjes in de tuin terecht. Vervolgens heeft ze het op een rennen gezet. Niet volgens plan, maar hiermee kwam de klus voor de brandweer wel ten einde.

Eind goed, al goed
Voor zover bekend raakte Kitty niet gewond bij haar val. De brandweer is zo’n anderhalf uur bezig geweest met de reddingsactie en werd na afloop vriendelijk bedankt door de baasjes van Kitty. Kitty zelf was nergens meer te bekennen, maar zal naar verwachting later wel thuis zijn gekomen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer