Keukenbrand lijkt geblust, maar breidt zich onopgemerkt uit

Nagele – De brandweer is maandag 27 december twee keer in actie gekomen voor brand in dezelfde woning aan de Ploegstraat in Nagele.

De brand woedde in de keuken en ontstond rond 13:30 uur door vlam in de pan. De bewoonster wist erger te voorkomen door een doek over de pan te leggen. Desondanks was de brand nog niet helemaal uit. De brandweer werd gebeld en die kwam met blusvoertuigen uit Nagele en Ens ter plekke om de brand te blussen.

Rond 15:30 uur leek de klus geklaard te zijn, maar tijdens een nacontrole bleek dat er veel rook uit de vloer van een slaapkamer kwam. Daarop werd een smeulbrand in het plafond boven de keuken ontdekt. Ondertussen was de brandweerwagen uit Ens alweer teruggekeerd.

De brandweer van Nagele was nog ter plaatse en schaalde om 15:40 uur op. Men liet het blusvoertuig uit Ens wederom ter plaatse komen. Het plafond boven de keuken moest compleet worden gesloopt om de brand te kunnen bedwingen. Dit was een pittige klus, maar het lukte en rond 16:15 uur was de brand onder controle.

Door het snelle optreden van de brandweer bleef de woning behouden, maar de schade in het huis is flink. Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan om de schade af te handelen.

Rond 17:00 uur kon de brandweer inpakken. De Ploegstraat was geruime tijd afgesloten voor het verkeer. Niemand raakte bij de brand gewond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer