Kat bevrijd uit motorruimte van auto

Emmeloord – De hulpdiensten zijn zondagavond 1 augustus druk geweest met een kat die vastzat bij de motor van een auto.

De reddingsactie startte in de Statehof. De poes, genaamd Delphi, was ’s middags ontsnapt bij haar logeeradres waarna het beestje in de motorruimte van een geparkeerde Citroën kroop.

Een medewerkster van dierenambulance Witte Gerrit was daar toevallig aanwezig en schoot te hulp. Echter was het zonder gereedschap niet mogelijk om Delphi te kunnen bevrijden. De ANWB Wegenwacht werd gebeld en kwam ter plaatse, maar de monteur had niet de goede spullen bij zich. Vervolgens werd ook de brandweer opgeroepen.

Moeilijke klus
Gezamenlijk werd er een plan van aanpak gemaakt. Delphi zat tussen het motorblok en de bodemplaat vast. De brandweer heeft de auto gestabiliseerd en vervolgens met hydraulisch gereedschap het voertuig gelift. Vervolgens maakte de wegenwacht een wiel en de bodemplaat los. Echter was er nog steeds te weinig ruimte om het beestje te kunnen bevrijden. Ook een poging om de kat te lokken met sardientjes had geen zin.

Na bijna een uur van lokken en wrikken werd er een andere bevrijdingstactiek bedacht. Wel ééntje met een risico, maar Delphi kon tenslotte niet in de motorruimte blijven zitten.

Op de brug
De dierenambulance, wegenwacht en brandweer besloten om de Citroën naar een garage te brengen. Daar kon de auto op een brug worden gezet, zodat er meer werkruimte was. De motor mocht voor het transport niet worden gestart, aangezien Delphi dan letsel zou oplopen. Daarom werd Delta Berging ingeschakeld.

Met een autoambulance is de Citroën naar garagebedrijf Den Boer gebracht, een paar kilometer verderop op industrieterrein De Munt. Een medewerker had zijn vrije zondagavond opgeofferd en stond de dieren- en autoambulance op te wachten. Er werd nog even gevreesd dat de poes onderweg zou ontsnappen, maar dat gebeurde gelukkig niet.

Goede samenwerking
Eenmaal op de brug kwam de reddingsactie al snel tot een goed einde. Delphi kon met de nodige handjes uit het motorcompartiment worden gehaald, ook al protesteerde het beestje flink.

De dierenambulance is voor de zekerheid met Delphi naar een dierenarts gegaan. Daar bleek dat er lichamelijk niets aan de hand was. Delphi kon vervolgens thuis bijkomen van de schrik.

De Citroën bleef schadevrij. De eigenaar heeft zijn auto weer naar huis gereden. Tot slot werd iedereen bedankt voor de hulp.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer