Jaarwisseling relatief rustig verlopen

Noordoostpolder/Urk – De jaarwisseling is in de regio vrij rustig verlopen. Er hebben geen grote incidenten plaatsgevonden. De brandweer is wel meerdere keren uitgerukt voor buitenbrandjes. Ook twee meldingen van een woningbrand kwamen binnen.

De brandweer is op oudejaarsavond vier keer uitgereden voor kleine brandjes. Blusgroep Marknesse mocht deze avond het spits afbijten met een bossagebrand aan de Oosterringweg. Op Urk kwam men twee keer in actie: Een bossagebrand aan de Robbenhoek en een containerbrand aan de Vlechttuinen. In Emmeloord stond rond 23:00 uur bij de rotonde Banterweg/Het Waterland een grote bult met stro in brand. De brandweer kreeg snel vat op het vuur, waarna men met hooivorken alles af kon blussen.

Net in het nieuwe jaar kreeg de blusgroep van Emmeloord opnieuw een melding. Een schuurbrand bracht ze naar de Aakstraat. Daar was door vuurwerk brand ontstaan op het dak van een vogelhok. Omstanders wisten het brandje snel te blussen. Een man raakte licht gewond aan zijn handen. Hiervoor was echter geen behandeling in het ziekenhuis nodig. De brandweer heeft later alleen nog een nacontrole uitgevoerd.

Op Urk woedde later in de nacht nog kleine brand op de zolder van een woning aan de Waaiershoek. Een lichtkogel was hier naar binnen geschoten. De schade bleef beperkt door het snelle optreden van de brandweerlieden.

De brandweer in de Noordoostpolder en Urk rukten tijdens Oud & Nieuw in totaal 11 keer uit. Al deze incidenten werden veroorzaakt door het afsteken van vuurwerk. Het bleef bij een relatief rustige nacht voor de hulpverleners.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer