Hijskraan bezwijkt: Grootste vlag van Nederland komt neer

Emmeloord – De hijskraan met daaraan de grootste vlag van Nederland is dinsdagmiddag 27 april geknakt op het evenemententerrein Marknesserweg.

Het ongeluk gebeurde rond 15:30 uur. De arm van de hijskraan viel hard op de grond en raakte zwaar beschadigd. De vlag kwam deels in de naastgelegen Lemstervaart terecht. Vermoedelijk speelde de wind een rol bij het afbreken van de arm.

Wonder boven wonder raakte niemand bij het incident gewond. De wapperende vlag trok al de hele dag veel bekijks. Volgens een getuige kon een stel net op tijd vluchten voor de vallende arm.

Vlag met een record
De vlag is 25 bij 37,5 meter. Dat maakt ‘m de grootste van het land, aldus Oranjevereniging Emmeloord. De vlag werd al snel uit het water gehaald, waarna het kon drogen op het gras. Niet alleen de kraan raakte beschadigd, maar ook in de vlag zit een scheur.

Berging
Dezelfde avond is er al een begin gemaakt met de berging van de geknakte hijskraan. De volgende dag werd die klus voortgezet. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe het kon gebeuren dat de arm van de hijskraan bezweek.

Geen geluk met vlaggen
Er is vaker pech met de ‘grootste’ Nederlandse vlag. Hij brak in 2019 op Koningsdag af door een constructiefout. De Oranjevereniging heeft daarna een nieuwe vlag laten maken, maar die is nu dus ook kapot.
Een reactie op “Hijskraan bezwijkt: Grootste vlag van Nederland komt neer”

Regio25.nl Jaaroverzicht 2021 – Regio25.nl zei:

[…] Emmeloord – Hijskraan bezwijkt: Grootste vlag van Nederland komt… (3.473) […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer