Grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen

Emmeloord – Maandagmiddag 29 december troffen agenten een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan in een garage horende bij een woning aan de Meteorenstraat. In totaal werd voor ruim 200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Naar aanleiding van een anonieme melding stelden agenten een onderzoek in bij de woning. In een garage troffen zij een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan. Er lagen daar nitraatbommen, cobra’s en lawinepijlen opgeslagen. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

De bewoner is door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van het in bezit zijn van illegaal vuurwerk en mogelijk handelen in illegaal vuurwerk.

Zeer gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer