Grote brand verwoest loodsen Het Noord

Ens – Een grote uitslaande brand heeft zondagochtend 18 september twee loodsen verwoest aan Het Noord in Ens.

De brand werd rond 05:00 uur ontdekt en breidde zich razendsnel uit. In de loodsen waren een meubelmakerij en een landbouwmechanisatiebedrijf gevestigd.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagen sloegen de vlammen al uit het dak en waren de loodsen niet meer te redden. De brandweer wist te voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende gebouwen. Voor de zekerheid zijn er nog wel een paar caravans uit een naastgelegen pand gehaald.

De brandweer liet de twee loodsen gecontroleerd uitbranden. Brandweerploegen uit Ens, Nagele, Marknesse, Emmeloord, Urk en Kampen waren aanwezig om de brand te bestrijden. Ook een droneteam werd ingezet om een beeld van bovenaf te kunnen krijgen.

Veel rookontwikkeling
De rook trok laag over het dorp heen. Ensenaren werden gevraagd om uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Via de rook is er isolatiemateriaal in de omgeving van de brand neergekomen. Een woordvoerster van de brandweer zegt dat omwonenden de brokstukken zelf bij het restafval kunnen doen als ze iets in de tuin aantreffen. “Was na het opruimen wel even je handen”, is het advies. De gemeente heeft een veegwagen laten komen om de straten schoon te maken.

Loodsen en inboedel verloren gegaan
Het nablussen heeft tot in de middag geduurd. Er is een kraan ter plaatse gekomen om de loodsen te slopen. Er is nu niets meer van over.

Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. Er vielen geen gewonden bij de brand.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer