Grote brand op boerenerf Klutenpad

Creil – Woensdagavond 14 september is er een grote brand ontstaan in een schuur op een boerenerf aan het Klutenpad tussen Espel en Creil.

De brandweer rukte met groot materieel uit en sprak al snel van een zeer grote brand. Voertuigen uit Creil, Rutten, Urk, Lelystad en Emmeloord kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. Zwarte rookwolken waren in verre omtrek zichtbaar. De vlammen sloegen uit het dak van de schuur. Er was mogelijk sprake van asbest, waardoor de omgeving langdurig ruim werd afgezet. Echter bleek dit volgens de brandweer niet zo te zijn.

Twee pony’s konden volgens de brandweer worden gered uit de brandende schuur. Voor de rest waren er geen dieren en mensen bij de brand betrokken. De brandweer is tot middernacht bezig geweest met nablussen en kon rond 00:30 uur inpakken. Over de oorzaak van de brand, is momenteel nog niets bekend. De politie doet hiernaar onderzoek.

Foto’s 5 t/m 8: Richard de Boer
Een reactie op “Grote brand op boerenerf Klutenpad”

Onderzoek naar oorzaak grote brand – Regio25.nl zei:

[…] pony’s konden woensdagavond door de brandweer uit de brandende schuur worden gered. Zij grazen nu nog rond in de wei op het erf. Er waren verder geen mensen of dieren […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer