Grote brand in boerderij Blankenham

Marknesse/Blankenham – De brandweer is zaterdagmiddag 11 februari uitgerukt voor een grote uitslaande brand in het Overijsselse Blankenham.

De brand in de boerderij aan de Blokzijlerdijk werd door een buurman rond 12:00 uur ontdekt. Hij belde 1-1-2, waarna de brandweer al snel opschaalde tot een grote brand. Ook de blusgroep uit Marknesse kwam ter plaatse om hun collega’s uit Kuinre, Vollenhove, Oldemarkt en Steenwijk te assisteren.

De vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook bij de brand vrij. Volgens de brandweer gaat het om een leegstaand pand. Het woongedeelte van de boerderij is volledig verwoest. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden.

Het dak van de boerderij bestond uit asbestplaten, waardoor er in de omgeving een onbekende hoeveelheid asbest is vrijgekomen. De rook trok naar de Noordoostpolder maar het asbest is volgens de brandweer daar niet aangetroffen. Alleen op het erf zelf is er asbest terecht gekomen.

Niemand raakte bij de brand gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer