Gewonde bij grote uitslaande brand Produktieweg

Emmeloord – Op zaterdag 25 oktober brak er een grote brand uit in een garagebedrijf aan de Produktieweg in Emmeloord. Hierbij raakte één persoon gewond.

De brand werd rond 11:15 uur gemeld bij de meldkamer. Al snel waren dikke zwarte rookwolken in de wijde omgeving te zien. Ook waren er diverse kleine ontploffingen te horen. Er werd opgeschaald tot ‘Grote brand’ en ‘GRIP 1‘. De brandweer zette in om uitbreiding naar andere panden te voorkomen. Dit werd gedaan door blusgroepen uit Emmeloord, Nagele, Marknesse en een hoogwerker uit Lelystad. Na ongeveer twee uur blussen kon het sein ‘brandmeester’ worden gegeven. Wel is men nog de gehele middag en avond bezig geweest met nablussen. Het pand en de inboedel zijn zwaar beschadigd geraakt. Eén persoon had rook ingeademd en is door de ambulancedienst naar een ziekenhuis gebracht.

Volgens metingen van de brandweer kwam er ook asbest vrij bij de brand. Hierdoor was het industrieterrein ‘Nagelerweg’ ten tijde van de brand volledig afgesloten. Bewoners in woonwijk ‘De Zuidert’, waar de rook overheen trok, moesten tijdelijk hun ramen en deuren gesloten houden. Rond 14:30 uur waren de meeste wegen wel weer begaanbaar omdat het asbest niet verder was gekomen dan 30 meter vanaf het pand. De gemeente heeft de asbestdeeltjes opgeruimd.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er zal hier nog onderzoek naar gedaan worden.
2 reacties op “Gewonde bij grote uitslaande brand Produktieweg”Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer