Geoogst graanveld in brand

Emmeloord – De brandweer is dinsdagmiddag 31 juli uitgerukt voor brand op een geoogst graanveld aan de Casteleynsweg net buiten Emmeloord.

De brand werd ontdekt rond 13:30 uur. Door een harde wind en de droogte breidde de vlammen zich snel uit. De brandweer kwam met voertuigen uit Emmeloord, Kuinre, een watertankwagen uit Vollenhove en het schuimblusvoertuig uit Lelystad ter plaatse. Een sloot voorkwam dat het vuur zich verder uitbreidde richting de boerderijen. De brandweer is de brand met water en vuurzwepen te lijf gegaan.

De brand was binnen een half uur volledig geblust. De akkerbouwer vertelde bij Omroep Flevoland dat een paar dagen geleden afval gecontroleerd is verbrand, maar door het weer, de droogte en de sterke wind is het vuur toch weer opgelaaid. Hierdoor vatte het stoppelveld vlam. De schade is aanzienlijk, omdat de tarwe al was geoogst.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer