Gaslekkage in winkel Pyramideweg

Urk – Brandweer en politie zijn vrijdag 10 juni om 16:45 uur gealarmeerd voor een gaslekkage in een winkel aan de Pyramideweg. Daar was spontaan een oude gasleiding gaan lekken.

De hulpdiensten waren snel ter plekke. De omgeving van de winkel werd uit voorzorg ruim afgezet. De brandweer heeft diverse metingen gedaan naar eventueel explosiegevaar. Dit risico bleek mee te vallen. Netbeheerder Liander was ook snel ter plaatse om het lek te dichten.

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk maakt zich zorgen over gaslekken in de toekomst. Hij wil dat er een gesprek komt met Liander, om situaties zoals vrijdag 3 juni aan de Grote Fok te voorkomen. Door een explosie na een gaslek werden verschillende huizen weggevaagd. Van Maaren vindt dat onder andere de protocollen bij een gaslek goed moeten worden doorgelopen, vertelt hij zaterdagochtend op Omroep Flevoland.

Foto’s: BrandOpUrk.nl Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer